Publikováno Napsat komentář

Svět Zirbenprincess

Hanka Drcmánková je usměvavá a pozitivní žena, maminka tří dětí a v neposlední řadě i odvážná podnikatelka, která se rozhodla, že v České republice rozšíří povědomí o zázračné dřevině, borovici Zirbe.

Prosím, řekneš nám hned na úvod stručně, co vlastně je Zirbe?

Zirbe, u nás také známá, jako borovice Limba je velmi specifické dřevo, které má úžasnou schopnost dělat lidi skrze svou vůni a látku zvanou Pinosilvin, kterou její dřevo obsahuje, svěžejší, vyrovnanější a šťastnější. Ale to je opravdu jen ve zkratce, dokázala bych se nad zázračnými účinky Zirben rozpovídat i více 😊

Jaká je tvoje původní profese? Co jsi všechno musela absolvovat než jsi se profesně propracovala až k vlastnímu podnikání?

Vystudovaný mám ekonomický směr, ale přeskákala jsem opravdu spoustu profesí. Začínala jsem jako fakturantka, pak jsem pracovala pár let jako Au-pair v Londýně. Právě tady jsem se začala zabývat hlouběji alternativní medicínou. Zamilovala jsem si pohled na lidské tělo z holistického hlediska, tedy uzdravení těla i duše. Jako masážní terapeut jsem pak pracovala na jedné soukromé klinice a přivydělávala jsem si prací v kanceláři, jako asistentka. Potom, co jsem se vrátila zpět do České republiky, jsem střídavě pracovala jako masážní terapeut a učitelka angličtiny. Nyní jsem již deset let s dětma doma a pro pár firem dělám zahraniční komunikaci. Vzhledem k mým dlouholetým zkušenostem s kojením svých dětí, kojila jsem neuvěřitelných 6 let, jsem začala pomáhat kamarádkám a maminkám v mém okolí a protože jsem chtěla vědět víc, stala jsem se laktační poradkyní. Nebyla to práce, byl to můj koníček a ten mě přivedl až k myšlence udělat kojící polštář mých snů. Škoda jen, že už nekojím… 😊

Vzpomeneš si na první setkání s výrobky z borovice Zirbe?

Ano, velmi dobře. Bylo to v období, kdy můj tehdy 3letý syn bojoval s nespavostí a já jsem hledala, co by mu mohlo pomoci. Tehdy jsem se, přes rakouskou firmu Admonter, seznámila s borovicí Zirbe a jejími účinky na zdravý a kvalitní spánek. Nikdy dříve jsem o Zirbe a výrobcích z ní neslyšela a upřímně mě ohromilo, jaký blahodárný vliv má na celý lidský organismus.

A co byl úplně první produkt z Zirbe, který sis opatřila?

Byla to právě postel pro mého nespavého syna, kdy jsem si opradu uvědomila, že Zirbe nejsou jen plané řeči, ale že její vlastnosti jsou skutečné a vážně fungují.

Další z důležitých momentů na mé cestě k produktům z Zirbe bylo, kdy jsem externě pracovala pro jednu firmu a měla jsem za úkol vymyslet dárečky pro obchodní partnery. Tehdy mě napadla Zirbe a tak jsem nakoupila přes rakouského výrobce bednu pilin Zirbe a dělala jsem ozdobné pytlíčky. Piliny nádherně provoněly celý náš dům. Ze zbytku jsem udělala malý polštářek, o který jsme se pak doma všichni přetahovali. Spalo se na něm všem opravdu krásně. Teď máme každý svůj polštářek a mé holčičky usínají v obětí s kojícím polštářem.

Co tě definitivně přesvědčilo, že Zirbe opravdu funguje?

Moje tři děti a můj muž, kteří jsou všichni nespaví a lehce prchliví. Ač to zní neskutečně, tak Zirbe opravdu vnáší do našeho domova klid a mír. To mě ujišťuje, že dělám správnou věc.

Takže bez Zirbe teď u vás už ani ránu, rozumím tomu dobře? Dala bys nám ještě příklad, co používáte?

Přesně tak. Zirbe se opravdu stala součástí našeho každodenního života. Celá rodina spíme na polštářích z borovice Zirbe, bereme si je s sebou i pod stan a vlastně úplně všude, kam míříme a plánujeme nocleh. Taky používáme olejíček na štípance od hmyzu i ostatní bolístky. Velmi dobře se používá v kombinaci s jakýmkoli tělovým krémem. Přes zimu, kdy je období laryngitid a dalších onemocnění horních cest dýchacích, kapeme Zirben olejíček do zvlhčovače vzduchu, nebo do vany. Dále máme doma chlebník ze dřeva z borovice Zirbe, který uchová pečivo krásně čerstvé.  Naše děti si na Zirbe tak zvykly, že hlavně po ránu vyžadují vodu z karafy Zirben, voda příjemně voní a má jemnější, řekla bych snad i nasládlou, příchuť. Ve skříních nám samozřejmě nechybí pytlíčky Zirbe proti molům a v případě potřeby provoníme náš domov Zirben sprejem.

Dalo by se říct, že opravdu celá rodina propadla kouzlu této zázračné dřeviny. A ještě navíc hledáme stále nová využití, která by nám ještě více zpříjemnila naše životy.

A tak jsem přišla i s kolekcí pro děti KOJKOJ. Dokončila jsem vývoj kojícího polštáře a polohovacího polštářku KOJKOJ batole a teď se můžete těšit na dětská hnízdečka😊

Inklinovala jsi vždy k přírodním produktům?

Ano, přírodní produkty mě vždycky fascinovaly a moc ráda objevuji jejich léčivé účinky. Nedá se říct, že bych byla úplně striktně zaměřená jen na přírodní směry, ale snažím se dělat všechno co nejvíce v souladu s přírodou. Jsem moc ráda, že se lidé v dnešní době vracejí k přírodním možnostem léčení a na trhu jsou k dostání různé produkty z přírodních zdrojů. Zároveň mě přitahuje i síla nerostů. Věřím, že příroda má v sobě lék na každou nemoc, jen jsme ještě všechno nestačili objevit.

Je velmi zajímavé poslouchat o zázračných účincích borovice Zirbe, ale chtěla bych se ještě zeptat na, řekla bych, otázky z běžného života. Protože, ruku na srdce, produkt může být sebezázračnější, ale bez kvalitní péče, každodenní práce a dobrého zázemí, by se mezi lidi sám nedostal. Tak mi dovol, ještě pár praktických otázek.

Jak zvládáš v každodenním životě kombinovat rodinu a podnikání?

Musím se přiznat, že prozatím svému podnikání věnuji jen čas nezbytně nutný. Moje nejmladší dcera se mnou byla zatím dosud doma, ale právě teď nastupuje do školky, takže věřím tomu, že právě teď se do svých podnikatelských aktivit opravdu obuji s vervou sobě vlastní. Zatím se snažím rodinu neochuzovat, takže se podnikání věnuji naplno především v nočních hodinách, kdy už všichni klidně spí. Prozatím vše řeším hodně v poklusu a trochu chaosu 😊

Co bylo nejdůležitější, na co jsi musela myslet, co sis musela hlídat, když jsi začínala?

Já jsem vlastně pořád na začátku, ale opravdu nejvíc jsem bojovala a stále bojuju s osvětou lidí o produktech, a protože nejsem moc zběhlá v sociálních sítích, tak právě s představení Kojkoj.eu přes tyto komunikační kanály. To mě asi teď nejvíc zaměstnává.

Když by ses potkala s někým, kdo zirbe vůbec nezná, čím bys ho přesvědčila, že je dobré ho vyzkoušet?

Já nerada někomu něco vnucuji. Já spíš lidem o Zirbe ráda vyprávím, dávám jim příklady z vlastního života, navrhuji možnosti, které by mohly právě jim pomoci, ale pak už to nechávám čistě na nich, jestli v sobě najdou touhu si Zirben produkty vyzkoušet, nebo ne. Protože přesvědčit leze opravdu jen tím, že si to vyzkoušejí sami na sobě.

Jako maminka na plný úvazek máš svoji pevnou základnu, pracovnu nebo si s počítačem sedneš, kde je zrovna místo a pracuješ?

Ano, přesně tak. Sednu, kde můžu a také kdy můžu a snažím se tyto chvíle využít naplno. Třeba teď si překládám knihu o Zirbe z němčiny, abych měla co nejvíce dostupných informací.

Jaké držíš skladové zásoby? Můžu si ráno vzpomenout a odpoledne si u tebe vyzvednout svůj vybraný produkt?

Sklad mám zásoben dobře. V případě velkých objednávek nad desítky kusů, jsem schopná zboží dodat maximálně do dvou týdnů.

Na závěr by mě ještě zajímalo, jaké jsou tvoje sny? Kam bys chtěla s Zirbe růst?

Já jsem od přírody snílek a proto i mé sny jsou opravdu krásné a taky velké😊 Ráda bych obohatila český trh všemi těmi fantastickými Zirben produkty, které dokáží rozjasnit naše životy a třeba pak na ulicích uvidíme mnohem více usměvavých lidí.

Moc děkuji za krásný a pohodový rozhovor. Přeji mnoho úspěchů a spousty spokojených zákazníků.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *